Ik vind dat joggingsbroeken een beetje onderschat worden. Ze worden gezien als slordige broeken voor luie mensen die het liefst heel de dag in bed liggen met hun hand op een plek die je misschien zelf wel kunt raden. Dit is echt zwaar onterecht! Joggingsbroeken zitten niet voor niets zo lekker, waarom zijn ze dan zo slecht geaccepteerd in de samenleving?

Ik pleit ervoor om de joggingsbroek vaker te dragen. Gewoon overdag. Wanneer je in de ochtend voor de kledingkast staat moet de jogginsbroek een serieuze optie worden. Waarom moet je elke dag een spijkerbroek dragen? Of zelfs een pak? Joggingsbroeken zitten gewoon super lekker, draag ze dan!

Modieus

‘Jogginsbroeken zijn helemaal niet modieus’. Dat hoor ik dan vaak als mensen probeer uit te leggen waarom ik zo graag een joggingsbroek draag. Maar dat is ook weer de grootste onzin. Je kunt jezelf best dusdanig kleden dat ook een jogginsbroek hip staat. Een beige Nike jogginsbroek heren staat prima met een mooie kleur sweater eroverheen. En een Adidas jogginsbroek heren is echt prima te combineren met een paar vette sneakers en een fleurig t-shirt. Niets aan de hand! En – ik blijf het zeggen – je draagt dan heel de dag iets lekkers!

Verschuiving

Weet je wat het grappige is? Veel kledingmerken weten zelf ook best dat als je mensen vraagt wat ze het liefst dragen, het antwoord negen van de tien keer ‘een joggingsbroek’ is. Om die reden komt het steeds vaker voor dat deze fabrikanten spijkerbroeken maken die eigenlijk niet van spijker zijn, maar van een stof die verdacht veel lijkt op een spijkerbroek! Zo zie je maar, iedereen weet het eigenlijk al, maar de maatschappij is er nog niet klaar voor. We moeten allemaal gewoon joggingsbroeken dragen!

Misschien overdrijf ik een beetje. Natuurlijk draag ik ook weleens een spijkerbroek en wanneer je een goede hebt, zit die ook best wel prima. En, toegegeven, een jogginsbroek heeft een soort ongeïnteresseerde uitstraling. Dat is niet wat je wilt hebben wanneer je juist een beetje autoriteit uit wil stralen. Wat ik vooral wil zeggen is dat er veel meer situaties zijn waar je prima een jogginsbroek aan kunt doen. Waarom komt er geen nationale joggingsbroekdag? Dat zou fantastisch zijn. Op die dag moet iedereen een joggingsbroek aan. Ik weet zeker dat het een feestdag wordt. Iedereen is vrolijk, iedereen is blij, want ze dragen iets wat gewoon heel erg lekker zit.


Je kleding kerst klaar Container huren Breda: verbouwen doe je zo

Leave a Reply