Als er een ding is waar ik gek op ben is het schoenen. Ik denk dat dit er al sinds vroeger in zit bij mij, want mijn vader had altijd een schoenenwinkel. Ik weet nog dat ik als klein jongetje al mocht helpen met het poetsen van schoenen van onze klanten en het plakken van schoenzolen. Super cool vond ik dat! Inmiddels heeft hij deze winkel niet meer, maar de liefde voor schoenen is bij mij (en ook bij hem) nooit meer weggegaan…

Sneakers

Mijn collectie begon met een paar vette sneakers. Ik weet nog heel goed welke dit waren en wanneer ik ze kocht. Ik zat op de middelbare school en tot en met toen hadden mijn ouders altijd voor mijn schoenen betaald. Of ik droeg de paren die nog van de winkel over waren en die wij op zolder hadden staan. In ieder geval, op dat moment wilde ik een paar sneakers die helemaal hip waren onder alle jongens. Iedereen wilde ze en had er heel veel voor over om een paar te pakken te krijgen. Natuurlijk gingen mijn ouders niet mee in deze gekte. Allereerst omdat ze ongeveer 250 euro kostten, wat ze vreselijk overdreven vonden. En ten tweede omdat ik uren in de rij heb moeten staan in de kou om een paar te kunnen krijgen. Maar; het was het beste paar sneakers ooit!

Uitgebreide collectie

Inmiddels is mijn schoenencollectie natuurlijk wat veranderd. Mijn voeten zijn gegroeid en de sneakers van vroeger waren zo vertrapt dat ik ze na een tijd heb moeten weggooien. Niet zo gek natuurlijk! Maar inmiddels heb ik een geheel vernieuwde collectie thuis staan. Ik heb inmiddels zoveel sneakers verzameld dat mijn huidige vriendin schrok toen ze voor het eerst bij mij thuis kwam. Ook heb ik op haar aanraden wat van mijn favoriete paren weggedaan waar ik lange tijd geen afstand van kon doen. Maarja, als je er zo lang op gelopen hebt dat je ze niet meer draagt omdat ze er niet uitzien… Dan kan je ze inderdaad maar beter weg doen. Ik geef het niet graag toe maar deze keer had ze gelijk.

Een serieuze baan

Sinds kort heb ik gelukkig een serieuze baan waar ik elke dag net gekleed naartoe ga. Maar, mijn sneakercollectie was dan natuurlijk niet voldoende. Dus moest ik opzoek naar een goede website voor nette schoenen. En die vond ik! Ik loop tegenwoordig elke dag naar kantoor op prachtige schoenen van Santoni. Natuurlijk heb ik hier ook net alweer mijn achtste paar van besteld en vindt mijn vriendin dit overdreven, maar ik vind acht paar schoenen absoluut niet teveel. Zo kan je ze tenminste afwisselen en blijven ze langer mooi! Dit is de beste wijsheid die mijn vader mij ooit gegeven heeft. En ik volg deze maar al te graag op, haha.


Vier carnaval met goedkoop internet

Leave a Reply