Als je autoleasing overweegt voor je bedrijf, vraag jij je zich misschien af of het beter is om te leasen of te kopen. Hier worden ingegaan op de voor- en nadelen van leasen. 

Leasen 

Leasen is een financieringsvorm die je gebruikt voor bedrijfsmiddelen. Zo ook voor bedrijfsauto's. Met leasing ga je een overeenkomst aan met een leasemaatschappij. De leasemaatschappij financiert de auto en geeft het via lease aan jou in gebruik of eigendom. Maandelijks betaal je dan een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Je hebt verschillende vormen van leasen. Je kan denken aan: private lease, short lease, financial lease en zo heb je bijvoorbeeld binnen short lease ook weer shortlease zakelijk

Voordelen

Leasen heeft veel voordelen, Het eerste voordeel is dat als je precies weet welk bedrag je per maand kwijt zal gaan zijn aan de auto. En bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud van de auto. Want ook dat wordt perfect door de leasemaatschappij geregeld. Ook als je schade rijdt wordt je auto opgehaald en gerepareerd. Verder heeft leasen een positieve invloed op de cashflow. Om de cashflow gezond te houden, zijn grote investeringen niet altijd mogelijk. Daarvoor kan leasen een oplossing bieden. Je betaalt een vast bedrag per maand in een vooraf afgesproken aantal termijnen. Door te leasen heb je voorspelbare kosten wat gunstig is voor de financien. 

Nadelen 

Natuurlijk zitten er veel voordelen aan leasen. Maar bij elk voordeel zit vaak ook een nadeel en zo bij leasen ook. Het eerste nadeel is dat je vaak vastzit aan een lang contract en dat je daar niet zomaar vanaf kan komen. Een contractbreuk kan kostbaar zijn en je komt vaak niet onder de gevolgen van het leasecontract uit. Ook kan autorijden goedkoper zijn als je gewoon een eigen auto aanschaft. Leasen is eigenlijk pas interessant als je veel rijdt en geen geld hebt om gelijk een auto aan te schaffen. Je moet jezelf de vraag stellen: maak ik veel schade als ik rijdt? beschik ik over te weinig middelen om een nieuwe auto aan te schaffen? Als je op beide vragen 'ja' antwoord is leasen verstandig. Tegen de schade ben je verzekerd en je hoeft bij leasen niet in één keer een groot bedrag neer te leggen voor je nieuwe auto. 

Wat zou voor jou de belangrijkste reden zijn om een auto te leasen in plaats van te kopen? En wat zou jij anderen adviseren om te doen: kopen of leasen? 

 


Leef je met onzekerheden? Ga in gesprek met een spirituele coach! Slachtoffer van letselschade, wat is de beste aanpak?

Leave a Reply