Ga je binnenkort verbouwen of ben je al aan het verbouwen? Misschien is een afvalcontainer huren dan wel iets voor jou. Verbouwen van een tuin, huis of ander pand brengt veel afval met zich mee. Misschien heb je jezelf overtuigd dat die vele ritjes naar de gemeentewerf niet zo erg zijn of heb je, je nog helemaal niet bedacht hoe je dat met het afval gaat aanpakken. Een afvalcontainer is daar een prima oplossing voor!

Particulier of bedrijf, iedereen kan een afvalcontainer huren

Dat zowel een particulier als een bedrijf een afvalcontainer kan huren is vaak nog niet bij iedereen bekend. De particulieren denken vaak dat zo’n container alleen maar voor bedrijven is maar dat is zeker niet waar. Juist de bouwcontainers zijn geschikt voor particulieren bij bijvoorbeeld het verbouwen van tuin of huis. Maar ook voor minder grote klussen zoals bijvoorbeeld tegels wegbrengen of andere soort gelijke klussen zijn deze containers zeer geschikt.

Voor de bedrijven bestaan er naast bouwcontainers ook nog rolcontainers. De rolcontainers zijn wat kleiner van formaat en zijn vooral geschikt voor restafval en papier & karton. De bouwcontainers worden vooral gebruikt voor grover afval waaronder bouwafval, hout en tuinafval.

Welke afvalcontainer is geschikt voor mij?

Zoals we net al vertellen zijn de afvalcontainer verdeeld in twee soorten, de bouwcontainer en de rolcontainer. De bouwcontainer is vooral geschikt voor een verbouwing en is dan ook groter van omvang. Deze containers hebben een grote van 3m3 tot en met 10m3. De rolcontainer is vooral geschikt voor kleiner afval zoals restafval en papier. Deze rolcontainers zijn verkrijgbaar in 240 tot en met 1.700 liter.

Een extra voordeel bij het huren van een rolcontainer

Met oog op het maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt het huren van een rolcontainer een mooi voordeel met zich mee. Door het huren van zo’n container wordt het afval direct van elkaar gescheiden. Bedrijven hebben vaak veel papier qua afval en dat wordt vaak bij het gewone afval geplaatst. Zonde want papier is prima te recyclen en kan zelfs nog een tweede leven krijgen. Door rolcontainers in te zetten is niet alleen jouw bedrijf je dankbaar maar maak jij ook de maatschappij behoorlijk blij. Daarnaast hoeft een afvalcontainer ook echt niet duur te zijn. Sterker nog, het is vaak goedkoper dan het aanschaffen. Daarnaast mag het maandelijks worden afgeschreven en kan je er voor kiezen om een afvalcontainer periodiek te laten schoonmaken als deze wordt gehuurd. Ben jij al om?


Klanttevredenheid optimaliseren met XLA Party met Philipp Plein

Leave a Reply