Ieder huishouden heeft kasten nodig. Inmiddels zijn er een tal van woonwinkels die goedkoop (kleding)kasten aanbieden. Echter zijn het allemaal standaard kasten waarbij je de indeling dan ook niet zelf kunt bepalen. Voor onze dochter, 16 jaar, werd het dan ook een probleem dat zij de weinig planken in haar kast zou hebben. Mijn man besloot de kast zelf te ontwerpen en te bouwen.

 

 

Benodigde middelen verzamelen

Mijn man was al dagen druk geweest met het ontwerpen van de kledingkast, samen met dochterlief. Mijn dochter kon precies aangeven wat zij nodig had en mijn man tekende dit precies uit. Mijn man vond de maten vooral heel erg belangrijk zodat hij precies wist hoeveel spaanplaten hij moest aanschaffen. Daarnaast was de hoogte en de breedte van de spaanplaten heel erg belangrijk om kieren te voorkomen. Mijn dochter wilde het liefst geen witte kast dus dat maakte de zoektocht nog lastiger. Mijn man besloot online te gaan kijken naar de mogelijkheden. Bij toeval kwam hij erachter dat spaanplaten veel goedkoper waren wanneer hij ze online zou bestellen dan bij de bouwmarkt om de hoek. Daarnaast was hij blij verrast dat het de volgende dag al thuisbezorgd zou worden. Onze auto is namelijk niet zo groot.

 

 

De kast in elkaar timmeren

Mijn man had inmiddels bij de bouwmarkt alle benodigde schroefjes en boutjes gehaald om de kast in elkaar te zetten. Op basis van zijn eigen ontwerp en de spaanplaten stond de basis al binnen een uur! Het boren in de spaanplaat gaat heel erg makkelijk waardoor de klus ook behoorlijk opschoot. Mijn dochter hielp mijn man met dingen vasthouden en de schroeven aan te geven. Binnen 3 uur hadden mijn man en mijn dochter een compleet eigen kledingkast in elkaar gezet. Super trots dat ze waren op het bouwproject.

 

 

Inrichten van de kledingkast

Mijn dochter haalde gelijk een stofdoek door de kast heen en begon haar kleding in te richten in de kledingkast. Voor al het ondergoed en zwemkleding hadden we manden gekocht die precies in de kast passen. Mijn dochter besloot gelijk haar kleding uit te zoeken, 2 vuilniszakken vol konden naar de kledingcontainer. Mijn dochter is de gehele middag bezig geweest en riep ons vlak voor het eten om haar nieuwe ingerichte kledingkast te bewonderen. Mijn dochter maakte foto’s en plaatste dit op social media. Meerdere vrienden reageerde dat zij ook wel zo’n droomkast wilde hebben. Het zelfvertrouwen groeide per minuut bij dochterlief, zo leuk om te zien!


Container huren Breda: verbouwen doe je zo Klussen doe je met het juiste gereedschap

Leave a Reply