Er zijn altijd wel van die kledingstukken die iedereen in de kast moet hebben. In dit geval heb ik het over het zwarte overhemd. Die heb je in allerlei vormen en maten en ik kan je garanderen dat iedere man wel een exemplaar in de kast heeft liggen. En met goede reden. Als dat niet zo is, vertel ik je in deze blog waarom je er snel eentje aan moet schaffen. Zo’n universeel kledingstuk, dat kan je niet missen. Lees je mee?

Onder een pak

Een overhemd wordt vaak gezien als een iets chiquer kledingstuk. Een kledingstuk dat meer gekleed oogt dan een simpel shirt. Daarom dragen we het vaak onder een pak. Maar ondanks het feit dat een zwart overhemd met bijna alles goed staat, zijn er ook combinaties die je beter niet kunt maken. Een zwart overhemd onder een grijs of zwart pak staat stoer maar met blauw zou je de plank volledig mis kunnen slaan. Al zit je met de meeste kleuren wel goed en dat maakt het zwarte overhemd ook zo makkelijk in gebruik.

Casual maar verzorgd

Zoals ik al zei, is het kledingstuk meer gekleed dan een shirt maar dat betekent niet dat het misstaat op een jeans. Sterker nog, dat kan juist heel goed. Op deze manier oogt het volwassen, professioneel en toch casual. Als iemand die op zijn gemak is maar zeker van zaken weet. Je kan een zwart overhemd op denim jeans dragen of op een anders gekleurde broek of zelfs op een geprinte pantalon. Hoe je het overhemd styled zonder pak zal bepalen of je outfit die casual sfeer krijgt of dat het toch te gekleed wordt. Daar is op zich niets mis mee maar je wilt ook niet steeds overdressed zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit                   

Een zwart overhemd kan je in principe overal wel kopen maar dat betekent niet dat je dat ook moet doen. Soms kan je een al voor een prikkie zo’n overhemd op de kop tikken maar dan garandeer ik je dat de pasvorm niet mooi is of dat je al snel weer voor een vervangend exemplaar op pad moet. Je kan beter voor kwaliteit gaan dan voor kwantiteit. Zeker bij een kledingstuk zoals dit, iets dat je vaak draagt. Gelukkig zijn er ook winkels waar ze dat voor een eerlijke prijs verkopen. Kijk eens op de website hemdvoorhem.nl, daar hebben ze verschillende overhemden in alle kleuren, vormen en maten. Er zit voor iedereen wat bij.


Kledingmerk gericht op jonge mannen en vrouwen met passie voor fashion Zo richt je jouw eerste eigen woonplek in

Leave a Reply