Om te genieten van een heerlijke ontspannen vakantie, hoef je niet uren in het vliegtuig te zitten. Ook in Nederland kun je heerlijk bruin bakken aan het strand, flaneren over de boulevard en lekker proeven van de beste wijn bij één van de beste wijnhuizen. Ben je benieuwd waar? Lees dan snel verder om te ontdekken wat de leukste bestemming is voor een vakantie in Nederland én wat er allemaal te beleven is.

De leukste vakantiebestemming in eigen land

Op zoek naar de leukste bestemming voor je zomervakantie in 2022? Een vakantie in Zeeland staat met stip op #1 van de leukste vakanties in Nederland. Niet alleen is Zeeland een prachtig kustgebied waar je ‘s zomers heerlijk kunt ontspannen aan het water, maar er is nog veel meer te doen. Of het nu gaat om het wandelen of fietsen door prachtige natuurgebieden of culinair genieten, Zeeland heeft het allemaal. Ook bijvoorbeeld verschillende Hotels in Zeeland.

De beste tips voor een leuke vakantie in Zeeland

Ga je op vakantie naar Zeeland? Dan zijn er een aantal dingen absolute musts voor een heerlijke, geslaagde vakantie aan de Zeeuwse kust. Allereerst natuurlijk een huisje huren aan zee. Zo val je in slaap met rustgevende geluid van de golven en sta je ‘s ochtends op met de zon in je gezicht en een frisse duik in het water. Er zijn echter veel meer leuke dingen te doen. Een aantal van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden staan hieronder voor je op een rij:

  • Breng een bezoekje aan de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Beklim hier de ‘Lange Jan’, haal als shopliefhebber hier je hart op en maak een rondvaart door de prachtige stad met al haar monumenten en bezienswaardigheden. 

  • Ga op zeehondensafari. De safari biedt je de mogelijkheid om tijdens een twee uur durende boottocht de zeehonden van heel dichtbij te zien.

  • Ga langs een Zeeuwse bakker en proef een echte Zeeuwse delicatesse: de Zeeuwse bolus. Dit is een heerlijk zoet brood hapje en een absolute must tijdens je bezoek aan Zeeland.  

  • Maak een rondvlucht of neem een vliegles op het vliegveld Midden-Zeeland. 

  • Proef van echt Zeeuws bier in Uitspanning De Houtzaagwerf.

  • Proef van de lekkerste wijnen bij Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor.

  • Dompel je onder in de geschiedenis en breng een bezoek aan de vele musea die deze provincie te bieden heeft, zoals het Watersnoodmuseum, het Zeeuws museum of maak een ritje met een echte, ouderwetse stoomtrein in Goes.


Eenvoudiger fietsen met Flyer elektrische fietsen Goed voorbereid de weg op

Leave a Reply