Er is tegenwoordig veel aandacht voor het leven van truckers. En laten we eerlijk zijn: het is een prachtig beroep. De vrijheid die veel truckers ervaren is voor mensen die de hele dag op kantoor zitten slechts een droom. Om het ook maar niet te hebben over al die plekken waar de chauffeur van internationale transporten allemaal komt. Laatst bekeek ik een programma waarin vrouwelijke truckers worden gevolgd. Een dame reed door een prachtig landschap in Duitsland en genoot er zichtbaar van. Een andere was op weg naar Noorwegen, ook een prachtig land om doorheen te rijden. Toch was het de afgelopen jaren voor veel truckers niet makkelijk. Door de Coronacrisis waren veel faciliteiten waar zij gebruik van maken dicht. Denk aan wegrestaurants en sanitaire voorzieningen. Dit had ook invloed op het toch al weinige sociale contact dat truckers onderweg hebben. De wegrestaurants zijn ontmoetingsplaatsen om even gezellig bij te praten met collega’s. Meer dan ooit was de chauffeur aangewezen op zijn wagen. Geen wonder dan ook dat de comfort van deze wagen steeds belangrijker is geworden.

Actros 1845: luxe vervoer

Veel chauffeurs die een eigen bedrijf hebben, kunnen hun vrachtwagen zelf uitzoeken. In de afgelopen twintig jaar kozen veel van hen voor de Actros 1845, een vrachtwagen van Mercedes- Benz. En dat is geen wonder want met de Actros 1845 kun je veilig en comfortabel op pad. Het merk Mercedes-Benz staat natuurlijk al voor kwaliteit. Het heeft al tientallen jaren ervaring met het bouwen van auto’s en vrachtwagens. Dat begon al met Carl Benz die in 1885 de allereerste auto maakte. De Actros serie is ontworpen door een Nederlander. Het ontwerp is gericht op comfort tijdens de rit en er zijn zelfs giga cabines beschikbaar waarin je ook kunt staan. Leuk detail: ook de bedden in de cabine zijn Nederlands. Met de Actros 1845 ga je dus comfortabel en goed voorbereid de weg op.

Heel Europa door

Gelukkig is er nu weer veel open en kunnen truckers weer gebruik maken van veel faciliteiten. Dat maakt de ritten aanzienlijk comfortabeler. Toch blijft een cabine ook belangrijk: het is vaak een tijdelijk huisje, zeker als je heel Europa doortrekt. Vaak zie je ook dat truckers de cabine gezellig inrichten met wat snuisterijen van thuis. Al met al blijft het truckersleven veel mensen trekken. En vervoer van goederen zal altijd blijven bestaan. De vraag neemt voorlopig niet af. Maar als je gaat rijden: kijk dan goed welke wagen bij jou past!


Op vakantie in eigen land? Dit is de leukste bestemming Kledingmerk gericht op jonge mannen en vrouwen met passie voor fashion

Leave a Reply